برای بهبود مشکلات اسکلتی و عضلانی از روش درمانی پلاسمای غنی از پلاکت استفاده می گردد و پلاسمای غنی از پلاکت ۴ برابر بیشتر از مقدار طبیعی دارای پلاکت می باشد. پلاکت یک سلول خونی کوچک می باشد و در هنگام زخمی شدن و ایجاد جراحت موجب لخته شدن خون در بستر جراحی می شود. تزریق پلاسما برای درمان استئوآرتریت زانو، غضروف ژنراتور، همجوشی ستون فقرات و تسکین کمردرد … استفاده می گردد و یک روش جدید و پرطرفدار می باشد. در ادامه می خواهیم بیشتر در مورد پلاسما درمانی یا PRP ( پی آر پی ) با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
پلاکت های خونی در اطراف بدن در حال گردش می باشند و در صورت بروز زخم و خونریزی پلاکت ها خونریزی را بند آورده و موجب لخته شدن خون در بستر می شوند. همچنین در کنار لخته کردن موجب آزاد شدن فاکتورهای رشد نیز می شود و موجب بهبودی می گردند. به طور کلی بخش شفاف خون را پلاسما می گویند که ذرات خون مانند پلاکت ها، گلبول های قرمز و گلبول های سفید را واردار به حرکت می کند. به دلیل اینکه پلاسما از بدن خود بیمار تهیه می گردد ایمنی بالایی دارد و فرد دچار عارضه های دیگر نخواهد شد. حال آنکه پلاسمای غنی از پلاکت را در هر ناحیه ای می توان تزریق نمود که شامل محل اتصال تاندون به عضله، آسیب های عضلانی، پارگی رباط ها، مفاصل آسیب دیده یا بافت ملتهب می باشد.
پلاسما درمانی یا PRP در بهبود آسیب تاندون ها و رباط ها نقش بسزایی دارد. این موضوع به این دلیل است که تاندون ها و رباط ها خون ضعیفی دارند. پلاکت غنی از پلاسما چندین سال است که برای رفع پارگی های تاندون، تاندون های فیبروز (اسکار) و زانوهای مبتلا به استئوآرتریت و همچنین برای تسکین کمردرد و رفع برخی التهابات تزریق می گردد.
همچنین باید بدانید که با انجام پی آر پی درد بیمار به طور قابل توجه ای کاهش پیدا می کند و موجب قدرتمند شدن عضو آسیب دیده می شود.
این روش درمانی برای افراد زیر مناسب است.
از جمله مزایای این روش درمانی می توان به موارد زیر اشاره نمود.
برای انجام پلاسما درمانی یا تزریقPRP که یک روش غیر جراحی است ابتدا پلاسما از خون توسط سانتریفیوژ جدا می گردد و برای رفع آرتروز مفاصل و آسیب های عضلانی به صورت سرپایی در مطب تزریق می شود. به این صورت که خون از بازو گرفته می شود و در لوله آزمایش ریخته می شود و لوله آزمایش را در دستگاه سانتریفیوژ قرار می دهند و با چرخاندن خون، قسمت های سنگین خون در قسمت پایین و قسمت های سبک در بالا قرار می گیرند و پلاسما خون که ذرات سبکی هستند در لایه بالایی قرار می گیرند.
بعد از آماده شدن پلاسما پزشک آماده تزریق می شود و به ناحیه آسیب دیده که شامل غضروف، تاندون مفصل، ماهیچه و استخوان می باشد این عمل صورت می گیرد. در هنگام پلاسما درمانی یا PRP هیچ گونه بیهوشی انجام نمی شود و از مواد بی حس کننده همانند نووکایین، لیدوکائین، مارکائین استفاده می گردد.
البته باید بدانید که در هنگام تزریق برای اینکه پزشک اشراف کافی به محل تزریق داشته باشد از دستگاه سونوگرافی استفاده می شود. بعد از تزریق ناحیه آسیب دیده تمیز و بانداژ خواهد شد.
این روش تزریق کمتر عارضه ای دارد و اکثرا برای بیماران مشکلی به وجود نخواهد آورد. اما از جمله عوارض احتمالی تزریق پلاسما می توان به عفونت ناحیه، افزایش درد، قرمزی و ورم در محل تزریق اشاره نمود.
همچنین ممکن است که به مواد بی حس کننده که در هنگام تزریق استفاده می شود واکنش آلرژیک رح دهد.
باید به نکات مهم قبل از پلاسما درمانی توجه داشته باشید که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
بعد از اینکه تزریق پلاسما انجام گرفت تا نیم ساعت باید دراز بکشید و حرکت نکنید. تا چند روز بعد از تزریق هنوز احساس درد در آن ناحیه خواهید داشت و ممکن است احساس درد بیشتر از درمان داشته باشید. البته این موضوع طبیعی است و به دلیل تحریک ناحیه آسیب دیده می باشد.
برای تسکین درد از یخ استفاده نمایید و با تجویز پزشک از تیلنول استفاده نمایید. برای تسکین درد به هیچ وجه از ایبوپروفن استفاده نکنید زیرا یک داروی ضد التهابی است و موجب توقف درمان می شود.
تا یک هفته ورزش و فعالیت های سنگین انجام ندهید تا ناحیه آسیب دیده بهبود پیدا کند.
بعد از پلاسما درمانی باید زیر نظر فیزیوتراپیست حرکت، قدرت، کنترل حرکتی و عملکرد ناحیه تزریق شده را باز یابید. فیزیوتراپی کمک می کند تا فعالیت های خود را از سر بگیرید و زودتر بهبود پیدا کنید و هیچ گونه مشکلی در روند درمان شما به وجود نمی آورد.
اگر بعد از تزریق پلاسما غنی از پلاکت درد زیادی داشتید، فیزیوتراپ از تکنیک های فیزیوتراپی چون اولتراسوند، جریان تداخلی یا یخ و گرما برای کاهش درد استفاده می کند. همچنین ماساژ درمانی نیز کمک کننده می باشد و اطراف ناحیه ماساژ داده می شود. همچنین تمرینات کششی ملایم و تقویتی ای را فیزیوتراپیست به شما می آموزد که در منزل نیز انجام دهید.
پلاسما درمانی حتما باید توسط پزشک مجرب انجام گیرد و دکتر رامین کردی از دکترهای حاذق در زمینه ستون فقرات می باشد و افرادی که نیازمند پلاسما درمانی هستند را درمان می نمایید. همچنین دکتر کردی ارائه دهنده و درمان کننده کمر درد، گردن درد و پرولوتراپی و جراحی بسته دیسک کمر و ستون فقرات و تزریقات ستون فقرات… می باشد و بدون انجام جراحی درمان شما را برعهده می گیرد.
به طور کلی با توجه به نوع و شدت آسیب و همچنین سن بیمار و تشخیص پزشک، دفعات تزریق متفاوت می باشد و پزشک با توجه به حال بیمار تعداد دفعات تزریق را تعیین می کند.
برای تزریق اغلب بین ۳ تا ۶ میلی لیتر پلاسما با سرنگ به کپسول مفصل تزریق می گردد و میزان آن به شرایط بیمار بستگی دارد.
comment#
تلفن: ۸۸۵۶۹۷۶۹ ۸۸۰۱۷۵۰۸
شمال شرق پل گیشا، اتوبان جلال آل احمد، خيابان زنجاني (كوي پروانه)، ساختمان پزشکان چمران، واحد۹