Search

سلول درمانی با سلول های بنیادی

سلول درمانی برای درمان انواع بیماری ها مناسب است و برای درمان از سلول های بنیادی و سلول های زنده استفاده می شود و به بدن بیمار تزریق می گردد. سلول های بنیادی می توانند به سلول های دیگر بدن همانند غضروف‌‌، استخوان و عضلات تبدیل شوند و درد به وجود آمده را تسکین دهند. تزریق سلول های بنیادی در کنار بازسازی و ترمیم بافت های آسیب دیده، موجب تسریع در روند فاکتورهای رشد برای کاهش درد و التهاب ناحیه کمر می شود. در ادامه می خواهیم به طور کامل در مورد سلول درمانی صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

درمان کمر درد بدون جراحی

کمر درد یک مشکل مزمن می باشد که درد طاقت فرسایی دارد و با روش های درمانی مختلفی اعم از جراحی، دارو درمانی، فیزیوتراپی، سلول درمانی و … می توان آن را درمان نمود. حال آنکه برخی از روش ها چون جراحی را مردم نمی پسندند و روش های غیر جراحی را ترجیح می دهند. از روش هایی که پزشکان در ابتدا برای رفع کمر درد تجویز می نمایند می توان به داروهای ضد التهابی غیر استروییدی، شل کننده های عضلانی، کشش و فیزیوتراپی اشاره کرد‌. همچنین ممکن است درمان های تهاجمی تری چون تزریق اپیدورال و روش های فرکانس رادیویی را برای بیمار در نظر گیرند. البته تمامی این روش ها اثرات کمی دارند و دوباره فرد دچار درد در ناحیه کمر خواهد شد.

فهرست مطالب

صحبت‌های دکتر کردی درباره سلول درمانی

نمایش ویدیو درباره DrKordi

سلول درمانی از روش های جدید می باشد که پتانسیل درمان بیماری های زیادی را دارد و می توان گفت برای رفع کمر درد و درد های مفصلی یک درمان عالی است و تاثیر بهتر و طولانی مدتی بر روی درد، نسبت به روش های دیگر دارد.

سلول های مزانشیمی سلول هایی چند توان هستند که به بهبود آسیب های وارده به غضروف ها، ماهیچه ها و …  کمک می کنند. برای استخراج سلول های بنیادی مزانشیمی از مغز استخوان، چربی مغز و بند ناف استفاده می گردد.

درمان کمر درد با سلول های بنیادی

تمامی سلول هایی که در بدن فعالیت می کنند دارای عملکرد خاصی می باشند و با ایجاد ساختار و گرفتن مواد مغذی از غذا، آن را به انرژی تبدیل می کنند و همچنین به دلیل وجود مواد ژنتیکی، این سلول ها قادر به کپی نمودن خود هستند.

به طور کل سلول های بنیادی به سلول هایی گفته خواهد شد که که هنوز بالغ نشده اند و قادر به تبدیل شدن می باشند و می توانند خود را تجدید کنند و سپس به ترمیم، بازیابی، جایگزینی و بازسازی نواحی آسیب دیده بپردازند.

چگونگی استخراج سلول بنیادی

برای استخراج سلول بنیادی پزشک معالج شما از ناحیه لگن، مغز استخوان را با سوزن مخصوص استخراج می کند. باید بدانید که مغز استخوان از تاج ایلیاک (قسمت بالایی بزرگترین استخوان لگن) استخراج می شود و پزشک با کمک سرنگ مخصوص مغز آستخوان را آسپیراسیون می کند و نمونه گرفته شده را به آزمایشگاه می فرستد.

در آزمایشگاه با دستگاه سانتریفیوژ سلول هایی که از بدن استخراج شده است را پردازش می کنند تا مجموعه ای از سلول های بنیادی به نام کنسانتره آسپیرین مغز استخوان را ایجاد نمایند که در این مجموعه سلول های بنیادی لازم، فاکتورهای رشد و پلاکت های غنی از فاکتور رشد می باشند که برای بازسازی و ترمیم بافت آسیب دیده بدن استفاده می شوند.

در انتها پزشک سلول های بنیادی به دست آمده را با یک خط مرزی تحت هدایت اشعه ایکس وارد بدن می کند که به آن فلوروسکوپی گفته می شود. همچنین پزشک های حاذق و مجرب ممکن است تزریق را با سوزن انجام دهند که بسیار امر ظریفی است و باید با نهایت دقت انجام گیرد.

مزایای تزریق سلول درمانی

از جمله مزایایی که سلول های بنیادی برای بدن دارند عبارتند از:

  • بهبود تسکین درد و کاهش التهاب
  • افزایش عملکرد و دامنه حرکتی در ناحیه آسیب دیده
  • زمان بهبودی کمتر با توجه به روش های دیگر
  • راه حل طبیعی و طولانی مدت
  • جایگزین مناسب برای جراحی
  • عملی سرپایی و بدون بیهوشی

 

تزریق سلول بنیادی داخل دیسکال

تزریق سلول بنیادی به داخل دیسکال، تزریق دارو به دیسک ستون فقرات می باشد و این سلول های بنیادی را از مغز استخوان که دارای سلول های بنیادی مزانشیمی است (MSC) می گیرند و به ناحیه آسیب دیده از ستون فقرات که موجب درد شده است تزریق می کنند. به این نوع درمان، درمان ترمیمی گفته می شود که موجب کاهش درد و بازیابی ، حفظ ساختار و عملکرد دیسک می شود. همچنین با کمک سلول درمانی می توان مغز استخوان آسیب دیده که قابلیت تولید سلول های خونی را ندارد را درمان نمود.

 

نحوه عملکرد سلول درمانی در داخل بدن

همانطور که گفته شد سلول های بنیادی در کوتاهترین زمان بافت آسیب دیده را ترمیم می کنند و همچنین می توانند دوباره تجدید گردند و به دلیل خواص ضد التهابی که دارند موجب بهبود آسیب و کاهش درد خواهند شد.

بعد از اینکه سلول درمانی انجام شد و سلول های بنیادی مزانشیمی وارد خون در قسمت آسیب دیده شدند پلاکت های خونی به صورت خوشه ای در می آیند و سیتوکین های منبع مطمئن آزاد می کنند. با اینکار گلبول های سفید خون که شامل ماکروفاژها و نوتروفیل ها می باشند را در ناحیه درد آزاد می کند و موجب افزایش جذب رگ های خونی در محل آسیب می گردد.

سپس سلول‌های بنیادی مزانشیمی به ناحیه آسیب دیده می روند و این سلول ها در آن قسمت جایگزین بافت های آسیب دیده می شوند و ساختار بدن را ترمیم کرده و موجب بهبودی می شوند.

عوارض سلول درمانی

تزریق سلول های بنیادی یک عمل کم تهاجمی است و به دلیل استفاده از سلول های بنیادی خود فرد دارای عوارض احتمالی کمی می باشد. از جمله عوارض این روش درمانی می توان به موارد زیر اشاره نمود‌

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • عفونت در ناحیه تزریق
  • اختلال عملکرد غدد درون ریز

بهتر است قبل از انجام سلول درمانی حتما اطلاعات کافی داشته باشید و با آگاهی این روش درمانی را انجام دهید.

از جمله خطرات روش های غیر قانونی سلول های بنیادی که سازمان FDA آن را تایید نمی کند می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد.

  • واکنش در محل تزریق سلول بنیادی
  • سلول های بنیادی در محل قرار گیری ‌جابه‌جا می شوند و به سلول های دیگر تبدیل شده و تکثیر می گردند.
  • سلول های بنیادی وظیفه خود را طبق انتظار انجام نمی دهند‌.
  • رشد تومورها

مدت زمان تزریق سلول بنیادی چقدر می باشد؟

این روش سریع برای رفع مشکلات کمر درد و ستون فقرات می باشد که حدود یک ساعت به طول می انجامد و بعد از تزریق نیازی به بستری شدن نیست و یک عمل سرپایی است که نتیجه آن بعد از ۴ تا ۶ هفته مشاهده خواهد شد.

بعد از سلول درمانی مدت نقاهت آن چقدر است‌؟

همانطور که گفته شد یک عمل سرپایی است که بعد از تزریق بیمار به منزل باز می گردد و فقط درد موضعی را تجربه خواهد نمود. بلافاصله بعد از تزریق فرد می تواند فعالیت های روزانه خود را آغاز نماید.

میزان موفقیت سلول درمانی چقدر است؟

میزان موفقیت تزریق سلول های بنیادی با توجه به تحقیقات انجام شده بیش از ۴۵ درصد می باشد و بیماران بعد از ۶ ماه کاملا بهبود پیدا کرده اند و در مقایسه با جراحی کمر این دوران بهبودی بسیار کم می باشد.

 

به طور کلی این روش درمانی ممکن است برای برخی افراد درمان کننده نباشد و بهتر است از پزشک در مورد این مسئله سوال نمایید. دکتر رامین کردی متخصص ستون فقرات می باشد و ارائه دهنده خدمات اختصاصی گردن درد و کمر درد می باشد و مهارت بالایی برای درمان بیماری ها به صورت غیر جراحی دارد. در این مطلب کوشیدیم تا تمامی جزئیات سلول درمانی را برای شما کامل و جامع شرح دهیم و امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شود.

سوالات متداول

ماساژ دادن بعد از جراحی یک کار مهم می باشد و حتما باید انجام شود. ماساژ اسکار با دیگر انواع ماساژ متفاوت می باشد و باید جای زخم را به صورت مالشی ماساژ داد تا حرکت اولیه به آن قسمت باز گردد.

ماساژ می تواند بافت عمیق چسبندگی و الیاف کلاژن را تجزیه نماید و با رفع چسبندگی درد ایجاد شده را کاهش داده و تحرک به صورت عادی خواهد بود.

 

درمان چسبندگی شکمی و … متغیر می باشد و معمولا بین ۳۰ روز تا ۲ سال، درمان آن زمان‌بر می باشد. البته ممکن نیز می باشد که اصلا درمان نشود و چسبندگی ادامه دار باشد.

تجربه بیماران

نظرات کاربران

comment#