Search

تاثیر پیاده روی بر روی تنگی کانال نخاعی

فهرست مطالب

آیا پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی خوب است یا بهتر است پیاده روی انجام نشود؟ ما در این مقاله تاثیر پیاده روی بر روی تنگی کانال نخاعی را توضیح خواهیم داد. بهتر است در همین ابتدا بگوییم که افرادی که مبتلا به تنگی کانال نخاعی می باشند امکان دارد در زمان راه رفتن به علت درد، بی حسی و همچنین فشار در ناحیه کمر دچار ناراحتی شوند. در ادامه مقاله با ما باشید برای رسید به پاسخ سوال پیاده روی برای تنگی کانال نخاع ضرر دارد یا خیر؟

بی شک در زمانی که شما دارای تنگی کانال نخاعی هستید: درد، بی‌ حسی، گزگز و ضعف در ناحیه کمر و پاها و کمردرد را تجربه خواهید کرد.

طبق نظر جراحان ارتوپدی ۸ تا ۱۱ درصد مردم با این مشکل دسته و پنجه نرم می کنند.

تنگی کانال نخاع

طبق نظر یکی از جراحان با سابقه ارتوپدی، تنگی کانال نخاع اساساً باعث خفه شدن اعصاب پشت می شود. زمانی که کانال نخاعی باریک می شود این عارضه رخ داده و بیشتر هم در سنین بالا این مشکل نمایان می گردد.

اکثر جراحان برای درمان تنگی نخاعی جراحی را توصیه می نمایند، به خصوص اگر این مشکل بسیار شدید باشد. اما بهتر است قبل از انجام جراحی روش های ساده دیگری را امتحان و در صورتی که با تغییر الگوی زندگی این مشکل برطرف نشد با نظر جراح این عمل را انجام دهید.

علائم تنگی کانال نخاعی

وجود تنگی کانال نخاعی می تواند روی زندگی روزمره و حتی روی سلامت روحی و جسمی ما تاثیر منفی داشته باشد. به همین جهت است که باید این مشکل را شناسایی و برای درمان به موقع آن راه حلی را پیدا کرد. برای یافت راه حل ابتدا باید به علائمی که ممکن است در این رابطه برای فرد نمایان شود توجه شود. از جمله علائم تنگی کانال نخاعی می توان به این موارد اشاره نمود:

  • کمردرد مداوم هنگام راه رفتن
  • احساس فشار در قسمت پایین کمر هنگام راه رفتن
  • مشکل در بلند کردن قسمت بالایی پا (معروف به دراپ پا)
  • احساس گزگز
  • ضعف
  • سوزش
  • ناتوانی در ایستادن
  • مشکلات مثانه
  • تاثیر پیاده روی بر روی تنگی کانال نخاعی

شاید برای شما سوال باشد که آیا انجام پیاده روی می تواند بر روی تنگی کانال نخاعی تاثیر مثبتی داشته باشد یا خیر؟

در رابطه با این سوال باید بگوییم که برای بیشتر بیماری های ستون فقرات، پیاده روی می تواند یک روش آسان برای ورزش کردن و تحرک داشتن باشد.

اما از بسیاری جهات هم، علی الخصوص از آنجایی که بین مشکلات تعادلی و تنگی ستون فقرات ارتباطی وجود خواهد داشت، پیاده روی یا همان راه رفتن می تواند برای این افراد دشوار هم باشد.

در رابطه با علت اینکه چرا تنگی کانال نخاعی منجر به مشکلات راه رفتن می گردد هم باید بگوییم که با وجود علائمی همچون سوزن سوزن شدن، بی حسی و گرفتگی در پاها، هیچ جای تعجبی وجود نخواهد داشت که راه رفتن با وجود تنگی ستون فقرات بعضی مواقع می تواند حتی برای فرد دشوار هم گردد.

بیشتر بخوانید
غذاهای مفید برای تنگی نخاع | تاثیر تغذیه در سلامت ستون فقرات

در ادامه میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که آیا پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی خوب است؟

تاثیر پیاده روی بر روی تنگی کانال نخاعی

آیا پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی خوب است؟

در این پاراگراف میخواهیم به این موضوع بپردازیم که آیا پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی خوب است؟ اما با این همه شاید برای شما جالب باشد که بدانید پیاده روی در اصل برای تنگی کانال نخاعی می تواند مفید هم واقع گردد. پس با توجه به این گفته، تاثیر پیاده روی بر روی تنگی کانال نخاعی بالا بوده و می تواند برای بسیاری از افراد که از این عارضه رنج می برند، در دراز مدت مناسب و باعث بهبودی هم شود.

طبق نظر یکی از متخصصان مجرب علت مفید بودن پیاده روی بر روی تنگی کانال نخاعی به این جهت است که در زمان پیاده روی خون بیشتری در بدن فرد جریان پیدا خواهد کرد و باعث تشویق اعصاب می گردد تا انعطاف پذیر تر گردند.

از مزایای بالقوه راه رفتن با وجود تنگی کانال نخاعی می توان به این موارد اشاره نمود:

  • باعث افزایش گردش خون، که باعث بهبودی و سلامت اعصاب می شود، می گردد.
  • به حفظ قدرت در عضلات حمایت کننده از ستون فقرات کمک کرده و از آتروفی عضلانی جلوگیری می نماید.
  • از سفتی و تنش در پشت جلوگیری می کند.
  • ترویج تنظیم خلق و خو، که می تواند به فرد در حفظ نگرش مثبت در طول دوره درمان کمک نماید.

پیاده روی برای تنگی کانال نخاع ضرر دارد؟ درست یا غلط؟

پیاده روی برای تنگی کانال نخاع می‌تواند فعالیت مفیدی باشد اگر به صورت ملایم و در مقدار مناسب انجام شود. پیاده روی می‌تواند به تقویت عضلات کمر، افزایش انعطاف پذیری ستون فقرات و کاهش درد کمک کند. اما پیاده روی طولانی مدت یا در سطح‌های نامناسب ممکن است علائم تنگی کانال نخاع را تشدید کند و باعث بروز مشکلاتی مانند عدم کنترل روده یا مثانه، بی‌حسی پاها، ضعف عضلانی و اختلالات حرکتی شود. بنابراین، پیش از انجام پیاده روی برای تنگی کانال نخاع، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید و نوع، مدت و شدت فعالیت خود را با توجه به شرایط بدنی و علائم خود تنظیم کنید.

آیا با توجه به نکات سبک زندگی درست می توان تنگی کانال نخاعی را درمان نمود؟

در پاراگراف قبلی به این نکته پرداختیم که آیا پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی خوب است یا خیر. با صحبت های که در بالا کردیم می دانیم که تاثیر پیاده روی بر روی تنگی کانال نخاعی وجود داشته و می تواند مفید واقع گردد. اما توجه به سبک درست زندگی هم می تواند بر این امر شما را یاری نماید.

شما می توانید برای سلامت خود به عادات سبک زندگی خود توجه نموده و با تغییر و جایگزین نمودن چند عادات درست مناسب و امتحان کردن آن ها تاثیر آن ها را در حفظ سلامتی خود جویا شوید.

بیشتر بخوانید
تنگی کانال نخاعی | علل، علائم، تشخیص، درمان و پیشگیری

مثلاً از بلند کردن اجسام سنگین که باعث تشدید شدن کمر درد می شود پرهیز نمایید. یا استفاده از داروهای ضد التهابی در کنار انجام درمان های فیزیوتراپی هم می تواند موثر واقع شود. البته اگر با نظر متخصص این دارو تجویز گردد.

اما زمانی هم فرا می رسد که ممکن است همه چیز به شکست بیانجامد و راه رفتن را برای شما بیش از حد دردناک نماید. در این زمان پیشنهاد می کنیم از راه رفتن پرهیز نمایید و از دیگر فعالیت های ورزشی همچون دوچرخه سواری یا پیاده روی در استخر را امتحان کنید. با این روش ها این امکان فراهم می شود تا دوباره نواحی مختلف که می توانند عصب را تحریک نمایند تنظیم شوند.

 البته این نظر هم بد نیست که در صورتی که راه رفتن به طور مداوم برای شما دردناک است، بهتر می باشد به فیزیوتراپی هم توجه نمایید.

مواردی همچون کشش برای پاها و کمر، حرکات تقویتی مرکزی و بعضی از تمرینات حرکتی امکان دارد به شما در راه رفتن کم درد و یا حتی راه رفتن بدون درد کمک نماید.

به غیر از پیاده روی برای درمان تنگی کانال نخاعی ، روش دیگری نیز وجود دارد؟

پیاده روی اولین قدم برای درمان تنگی کانال نخاعی می باشد. اما می توان با نظر متخصص خود از دیگر روش های درمانی هم برای بهبود وضعیت خود کمک بگیرید. این روش های درمانی عبارتند از:

  1. تعدیل سبک زندگی
  2. فیزیوتراپی
  3. داروها
  4. تزریق استروئید اپیدورال
  5. جراحی تنگی نخاع

چه زمانی به جراحی احتیاج است؟

در ادامه تاثیر پیاده روی بر روی تنگی کانال نخاعی باید اضافه کنیم که در صورتی که بیمار پس از گذشت ۶  تا ۱۲ ماه از درمان غیرجراحی بهبودی حاصل نکرد، امکان انتخاب جراحی توسط متخصصان بیشتر می شود.

 به طور معمول جراحی تنگی کانال نخاعی شامل : برطرف نمودن فشار ستون فقرات به منظور ایجاد فضای بیشتر در کانال نخاعی و همچنین کاهش فشار عصبی می باشد.

به منظور پیشگیری از بی ثباتی ستون فقرات، جراح ستون فقرات غالباً پس از انجام جراحی رفع فشار، فیوژن ستون فقرات را انجام خواهد داد.

در آخر

تنگی کانال نخاعی وضعیتی می باشد که با باریک گردیدن کانال نخاعی بوجود می آید و به طور معمول در سنین بالا شاهد آن خواهیم بود. این مشکل می تواند روی تحرک افراد هم تاثیر بگذارد.

اما طبق نظر متخصصان مجرب تاثیر پیاده روی بر روی تنگی کانال نخاعی مفید واقع می گردد و یک گزینه درمانی مناسب برای این افراد به حساب می آید. اما بهتر است با نظر متخصص این عمل انتخاب و انجام شود.

‌پاسخ به سوالات پرتکرار

پیاده روی برای تنگی کانال نخاع ضرر دارد یا خیر؟

پیاده روی برای تنگی کانال نخاع می‌تواند مفید یا مضر باشد، بستگی به شدت و نوع فعالیت دارد. بهتر است با پزشک مشورت کنید.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید